JEET KUNE DO

Jeet Kune Do

Jeet Kune Do Combat Nederland is een intensieve persoonlijke martial arts training gebaseerd op Jeet Kune Do. Jeet Kune Do is een niet-klassieke, niet traditionele, Amerikaanse krijgskunst met een sterke basis van Wing Chun Gung Fu, schermen en westers boksen. Gebaseerd op de principes van simpliciteit, realiteit en individualiteit. Vrij van rituelen en aspecten van sport, ontwikkeld door Bruce Lee voor zelfverdediging op straat”.

De basis van deze trainingen zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring in de zelfverdediging, vechtsport oftewel de martial arts.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is JKD geen sport, maar een zeer geavanceerde en uiterst effectieve weerbaarheidtraining.

JKDC trainingen

De JKDC trainingen bestaan voornamelijk uit technische aspecten. We geven geen conditietraining. Je lijf fit krijgen en houden zul je zelf moeten doen naast de JKD trainingen. Uiteraard kun je wel bij ons voor al je vragen over fitheid en energie.  Tijdens de lessen leren we technische- en mentale aspecten van Jeet Kune Do. We trainen zoals Bruce Lee dat deed in Oakland in de jaren ’70.  We hebben vele oefeningen, drills, pad training en ‘gecontroleerde’ sparring wat wij ook wel ‘pressie’  noemen.

Sifu Robin Vader

Hoofdinstructeur Robin Vader geeft wekelijks deze trainingen bij Vechtsporten Groningen op locatie. Voornamelijk geeft hij privélessen aan bekende Nederlanders, ondernemers en bedrijven in Nederland.  Sifu Robin Vader is officieel een 2e generatie JKD instructeur. Uniek om in Groningen JKD te volgen en zo dicht bij de bron te zijn van het originele Jeet Kune Do.
Sifu Robin Vader is 7 april 2018 toegetreden tot de International Martial Arts Hall of Fame en is Senior Instructor of the Year geworden. Een golden award uitgereikt. Voor meer informatie lees dit artikel.

Voor meer informatie klik hier voor de website Jeet Kune Do Combat Nederland.

Sifu Robin Vader