Zwarte band primeur!

doorSabum Stephen Tapiluatu

Zwarte band primeur!

Op zaterdag 20 januari vond er een primeur plaats bij Taekwondo Groningen.

De eerste zwartebander is een feit! Ook de eerste leerling voor Sabum Stephen Tapilatu die zijn zwarteband haalt onder zijn begeleiding. Trotse leraar!

Dion Puister kreeg na een 4 uur durend examen zijn zwarteband om geknoopt!
Het begon met een theorie examen over de historie van Taekwondo, benamingen en Taekwondo termen in het Koreaans.


Na de theorie begon het praktijk gedeelte. 9 tuls moesten er gelopen worden (stijloefeningen). Er moest zelfverdediging de 1, 2 en 3 stapsparring worden laten zien. Daarna werd Dion voor een zware klus gesteld. Met zijn 15 jaar een uur lang sparren met verschillende senioren!!! Niet echt makkelijk maar toch op karakter volgehouden! Top! Als afsluiting moesten er ook nog breektesten worden gedaan. Met een zijwaartse handslag en een zijwaarte trap werden alle planken gebroken!

Niet echt makkelijk maar toch op karakter volgehouden! Top!

In hetzelfde examen deden Latisha Scheffer en de vader van Dion Jeroen Puister ook examen voor de zwarte slip. Zeg maar 1 examen vóórdat je de zwarteband haalt. Nadat zij ook de theorie hadden afgerond moesten zij 8 tuls lopen en stapsparring en zelfverdediging laten zien. Waarbij Sanne (1e dan) Latisha assisteerde. Als afsluiting stond hun de zware taak van een half uur sparren, Latisha 14jaar, voor de boeg en breektesten. Beetje beurs en gekneusd mochten zij ook vol trots hun diploma en zwarte slip in ontvangst nemen!

 

Allen gefeliciteerd namens Team Vechtsporten Groningen.

Over de auteur

Sabum Stephen Tapiluatu contributor

Stephen Tapilatu is een gedreven Taekwondo instructeur. 2012 benoemd tot nationaal coach van ITF Nederland. Sinds 2015 werd Tapilatu gepromoveerd tot de 6de Dans zwarte gordel en werd hij lid van een elitegroep van slechts 8 andere ITF taekwondo beoefenaars van ITF taekwondo die momenteel deze rang in Nederland bekleedde.[ Stephen Tapilatu (geboren 17 maart 1972 in Groningen) is een vooraanstaande Nederlandse krijgskunstenaar die succes heeft geboekt op het hoogste niveau, voornamelijk in ITF maar ook in WTF taekwondo. Hij werd ITF Wereldkampioen in 1990 en 1994[1] en won twee Europese titels, in 1990 en 1992. In 1991 won hij een zilveren medaille op het wereldkampioenschap WTF in Athene.[Tapilatu vocht zijn weg naar de overwinning in de prestigieuze King of Taekwondo competitie in Tokio, Japan, in 1995 en 1996. Na zijn taekwondo-carrière begon hij met kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA). Van 1999 tot 2008 was hij lid van Team Golden Glory, naast een van de meest succesvolle strijders aller tijden: Semmy Schilt. Hij trok zich in 2008 terug uit de competitieve vechtsport. Sindsdien doceert hij taekwondo.

1 reactie tot nu toe

Robin VaderGeplaatst op1:31 pm - jan 22, 2018

Gefeliciteerd! Wow wat een prestaties zijn er neergezet. Wat een kwaliteit. Top!
Succes en nu verder doorpakken. Train hard… Train met passie.

Osu
Robin

Geef een reactie