KICKBOKSEN

Iedereen vanaf 10 jaar is welkom bij onze lessen in kickboksen. We trainen jeugd, dames, beginners en gevorderden. De trainingen worden verzorgd door Gert Flik oprichter van KB Groningen / Vechtsporten Groningen.

Today I will do what others won’t, so tomorrow I can do what others can’t

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten.. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Kom gerust eens een proefles meedoen. Wij staan klaar voor de beginners en natuurlijk de gevorderen.

Gert Flik