NIEUWS

doorGert Flik

Alfred Neef na 14 jaren weer de ring in

Aankomende zaterdag 27 januari 2018 is het dan zover. Alfred Neef uitkomende voor KB Groningen / Aihato Gym, zal sinds 14 jaren weer de ring betreden. Hier hebben we naar uitgekeken.

Voormalig wereldkampioen Penchak Silat en in de jaren ’90 en de jaren ’00 kwam hij uit voor Rings. Nu gaat hij het op zijn 50e jaar het opnemen tegen Roy Luimers (51 jaar). Na een half jaar intensief hiervoor getraind te hebben zal hij het publiek proberen nog een keer te vermaken met een old skool M.M.A partij.

Meer lezen

doorRobin Vader

International Martial Arts Hall of Fame 2018

“International Martial Arts Hall of Fame nomineert met trots uit Nederland Sifu Robin Vader voor een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 7 april 2018 in Tiel, Nederland.”

Dat waren de woorden die ik las via e-mail en facebook nadat ik een telefonisch onderhoud had met het bestuur van deze organisatie. Een mooie organisatie met als doel: Het erkennen en belonen van de uitstekende service van krijgskunstenaars van alle stijlen in het streven naar uitmuntendheid op de weg van Budo.

Meer lezen

doorSabum Stephen Tapiluatu

Zwarte band primeur!

Op zaterdag 20 januari vond er een primeur plaats bij Taekwondo Groningen.

De eerste zwartebander is een feit! Ook de eerste leerling voor Sabum Stephen Tapilatu die zijn zwarteband haalt onder zijn begeleiding. Trotse leraar!

Dion Puister kreeg na een 4 uur durend examen zijn zwarteband om geknoopt!
Het begon met een theorie examen over de historie van Taekwondo, benamingen en Taekwondo termen in het Koreaans.

Meer lezen

doorGert Flik

Nieuw jaar, nieuwe website

Nou daar is ie dan. De nieuwe website van “Vechtsporten Groningen”.  Het zat er al een tijdje aan te komen. De vorige website was aardig veroudert en niet flexible genoeg. Met mooie nieuwe plannen, een nieuwe zaal die nu volledig in gebruik wordt genomen en nieuwe leerlingen, was het logisch om ook de website eens aan te pakken.

Meer lezen

doorSabum Stephen Tapiluatu

Taekwondo examens | december 2017

Op zaterdag 11 november 2017 waren er de eerste Taekwondo gup examens voor de jeugd leerlingen van TKD Groningen. Het was een spannende ochtend waar sommigen voor de eerste keer examen deden. Na een goed examen met tul, stijloefeningen, sparren en theorie benamingen van blokken en stoten en trappen zijn alle leerlingen geslaagd!

Meer lezen

doorRobin Vader

Eerste Jeet Kune Do les bij Vechtsporten Groningen

Dinsdag 21 november 2017 was het dan zo ver. Een complete nieuwe groep opbouwen op de locatie van Vechtsporten Groningen.  Aankondigingen op Facebook, flyers en posters hebben hun werk gedaan. We begonnen deze eerste les met een mooie groep enthousiaste mensen.  Een aantal van hen zijn lid geworden.  In iets meer dan een uur werden diverse aspecten van Jeet Kune Do doorgenomen en ging een ieder naar huis met direct toepasbare technieken.

 

doorRobin Vader

Agressie, wat doet het met je?

Wat doet het met je?

Meer dan 40 jaar ervaring in de martial arts; 27 jaar ervaring in les geven en coachen; 1 doel; iedereen mentaal sterk en fysiek weerbaar te maken. Bruce Lee meets Anthony Robbins. En dat doe ik door mijn inzichten te delen. Na twintig jaar groepslessen en privélessen, geef ik voornamelijk workshops, privélessen aan ondernemers, werknemers en bekende Nederlanders.

Meer lezen

doorRobin Vader

Start Jeet Kune Do trainingen

Vanaf 21 november 2017 gaan we elke dinsdagavond in Groningen, Jeet Kune Do trainingen verzorgen. Kom gerust voor een proefles en laat je onderdompelen in de wereld van Bruce Lee en zijn Jeet Kune Do.  Hoofdinstructeur Robin Vader leert je tijdens de proefles, direct toepasbare technieken.

Meer lezen

doorGert Flik

Time to Rumble – Beilen

Oke ff een update afgelopen avond vechtsport event in de AFSLAG 30 TE BEILEN. We noteren dat het vandaag 5 februari 2017 is. Diverse partijen staan op het programma. Wij hebben er zin in. Ik zal het omschrijven wat er allemaal gebeurde.

IT S TIME TO RUMBLE…….!!

De eerste die moest aantreden was Jordy Wiendels ….
Jordy stond tegen een jongen van team knaap.
Het ging gelijk op en het werd ook een onbeslist …top vriend!!

De tweede die er gelijk achteraan kwam was Sukayna Elmonsouri.
Sukayna stond tegen een toch iets zwaarder meisje maar wist toch 3 ronden volledig naar zich toe te trekken.

Als derde kwam Samantha van der Lei.
Samantha ging goed maar liep regelmatig tegen een voorwaartse op van haar tegenstandster.
Wat haar frustreerde en haar tegenstandster met regelmaat naar haar hoofd stootte.
Samantha kreeg een openbare waarschuwing en ondanks het een leuke knalpartij was werd het een onbeslist.

Als vierde kwam Maroussia Buiter .
Maroussia was sterk en trok ook de partij naar zich toe .
Het meisje waar ze tegen stond blokte niks nam alles dus Maroussia zou qua punten hebben moeten winnen maar de jury bepaalde anders .Het werd een verlies partij tot ieders verbazing .
Maar goed nogmaals het is een jurysport dus alle respect voor de jury!!!

Als laatste van de jeugd stond Etienne Hahn gematched tegen Robin van Veen van team Knaap.
Ze hadden vorig jaar eerder tegen elkaar gestaan , toen won Etienne met volle overtuiging.
Het werd een knalpartij ongelovelijk maar in de laatste ronde liep Etienne tegen een harde hoek van Robin op en werd uitgeteld.
Dus een verlies maar wel een pot wat respect verdiend van alle beide vechters.

In de N klasse hadden we Gelaan Sawat die zn debuut maakte in de ring.
Oooohhh wat heeft die man ons verrast met al zn kunnen.
Alles gegeven,zijn tegenstander liet in de tweede ronde al zien dat hij geen zin meer had..
Man man man wat een strijder ..
Een gewonnen partij voor Gelaan…

Dit is een beetje de belevenis van mij van de afgelopen avond …!
Ik /wij (Sirano,Marcel )en alle support ouders vrienden bedankt en denk ook namens hun zijn wij weer super trots op al onze Soldiers van Kb Groningen ,wat ze daar weer hebben neergezet.

1 woord.ook namens MARCEL SIRANO en IK natuurlijk

PROUD! !.! !

12